Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske ali tudi Združeno kraljestvo Velika Britanija in Severna Irska (prevod standarda SIST ISO 3166 iz leta 1996) 


SPLOŠNI PODATKI            SLIKE


Obsega dežele Anglijo, Škotsko, Wales in Severno Irsko; prve tri združujemo v Veliko Britanijo. Leži takoj za severozahodno obalo celinske Evrope, obkroženo s Severnim morjem, Rokavskim prelivomAtlantskim oceanom. Pod suverenostjo Združenega kraljestva, čeprav ne njegov del, so tudi Kanalski otoki, otok Man in številne angleške kolonije.
Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske ali tudi Združeno kraljestvo Velika Britanija in Severna Irska (prevod standarda SIST ISO 3166 iz leta 1996) obsega dežele Anglijo, Škotsko, Wales in Severno Irsko; prve tri združujemo v Veliko Britanijo. Leži takoj za severozahodno obalo celinske Evrope, obkroženo s Severnim morjem, Rokavskim prelivom in Atlantskim oceanom. Pod suverenostjo Združenega kraljestva, čeprav ne njegov del, so tudi Kanalski otoki, otok Man in številne angleške kolonije.