Sodobna priprava hrane

 

 

SODOBNA PRIPRAVA HRANE

Predstavljajte si svojo najljubšo jed, kako lepo diši in kakšnega dobrega okusa je. Videz, vonj in okus so tisti čuti, ki omogočajo pravi užitek ob hranjenju.

Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane se bomo naučili pripravljati okusne jedi, se učili enostavnih kuharskih trikov in poskrbeli za primerno okrasitev mize. Kadar jemo pri lepo okrašeni mizi, se nam zdijo jedi še boljše.

Se vam že cedijo sline?

Pri izbirnem predmetu boste:

  • razvijali sposobnosti odločanja o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja,

  • nadgradili boste vsebine, ki ste jih pridobili pri rednem predmetu gospodinjstvo,

  • spoznali boste možnosti nadaljnjega izobraževanja kot so agroživilska, gostinsko – turistična in zdravstvena šola,

  • spoznali boste poklice povezane s prehrano (dietetik, slaščičar, kuhar, pek…),

  • lahko pokazali svojo ustvarjalnost,

  • spoznali kulturno, praznično in kulinarično dediščino,

  • ustvarjali dekorativne popestritve pogrinjkov iz preprostih materialov.

 

Mentorica: Tina Pucihar Balant


Prejšnja stran: Izbirni predmeti
Naslednja stran: Recepti